Hoofdafbeelding
 

BIM Challenge 2020

03-02-2020

Dit jaar mocht van den Berg Bouwkundigen een leidende rol spelen in de BIM Challenge van 2020; een initiatief van de opleiding Bouwkunde Windesheim en Bouw en installatietechniek van DeltionNa een korte en wellicht verwarrende opstart op maandag hadden de studenten, 10 groepen in totaal, 4 dagen de tijd om een ontwerp van Van den Berg Architecten zo goed als mogelijk te reproduceren. BIM technisch moest het model kloppen en daar werd het op gecontroleerd, net als eventueel gevraagde 2D details; de hoeksteen van een ontwerp. Wie had kunnen vermoeden dat een 2D tekening doorslag zou geven in een veld vol met 3D tekenwerk en modellen.

Onze collega Gerhard van de Beek was gevraagd om op maandag de BIM Challenge op te starten en vrijdags de modellen te gaan beoordelen, samen met overige bedrijven en docenten van de beide scholen. Het was een nek-aan-nek strijd geworden tussen 4 groepen, die de beste modellen hadden en het publiek het meest enthousiast konden maken over hun model. Helaas kon er maar één groep het beste model aanleveren en ook maar één groep de harten van het publiek winnen met hun model. Dit waren ook de twee sterkste groepen. De ene groep werd 1ste bij het publiek en had bijna het beste model; de andere groep wist net iets minder het publiek voor zich winnen, maar wist met een goede model en doordachte details, de jury te overtuigen.

Wij, als Van den Berg Bouwkundigen, waren enorm blij om te zien hoe de studenten gegroeid zijn in het proces en wat voor goede modellen er aangeleverd zijn op vrijdag. Het niveau lag zelfs nog iets hoger dan vorig jaar; een mooi compliment aan alle betrokken bedrijven en docenten dat ze studenten tot nog grotere hoogtes hebben weten te brengen. Onze collega Gerhard van de Beek was dan ook erg onder de indruk dat de studenten met weinig informatie toch een goed model wisten te maken. Een mooi visitekaartje voor alle betrokken en een mooie opmaat voor een nog betere Challenge in 2021!