HWC | Abdijhof

Heijmans Woon Concept Abdijhof

Abdijhof is onderdeel van Koningsoord: het nieuwe hart van Berkel-Enschot (gemeente Tilburg). Op deze mooie locatie - waar monumentale panden en nieuwbouw elkaar versterken - wordt momenteel gebouwd aan fase 1 van Abdijhof. Voor deze fase heeft Van den Berg Bouwkundigen in opdracht van Heijmans Woon Concept de bouwkundige engineering van 61 woningen verzorgd. Tijd om door te pakken met de tweede fase. Daarvan hebben we intussen de DO-uitwerking afgerond en zien we uit naar de verdere uitwerking van dit project. In deze tweede fase wordt een unieke vrijstaande woning, tweekappers met volwassen bomen in de tuin, parkwoningen met zicht op het klooster en een variatie aan ruime pleinwoningen gerealiseerd.

Bouwkundige uitdaging

Karakteristieke elementen die in deze woningen verwerkt zijn, welke hier en daar een leuke bouwkundige uitdaging waren: Mariabeeld, oortjes, schoorsteentjes, togen, tuinmuurtje met poort.

We zien er naar uit om met fase 2 aan de slag te gaan! In afwachting van de verkoop zullen daarna door ons de werktekeningen verzorgt worden.

< Terug naar projectoverzicht

Opdrachtgever
Heijmans woonconcept

Oplevering
2022

Programma
113 woningen

Projectarchitect
Peer Wolkers (Omni Architecten)

Kozijnen
Europrovyl

W-installaties
Breman Zuid

E-installaties
Van Hees

Constructie
Heem Beton

 
Projecten
Amvest Amsterdam

Bekijk project
Project afbeelding
Atlas Theater Emmen

Bekijk project
Project afbeelding
The New Atrium Amsterdam

Bekijk project
Project afbeelding