Hoofdafbeelding
 

Van den Berg Groep is Vriend van de Bouw

06-09-2021

Het werven, opleiden, ontwikkelen en behouden van medewerkers in de bouwsector zien wij als een belangrijke taak. Daarom is de Van den Berg Groep lid van de Stichting Vrienden van de Bouw regio Zwolle. In de stichting werken bedrijfsleven en beroepsonderwijs nauw samen om (toekomstige) vakmensen aan te trekken en te behouden.

De bouwsector staat de komende jaren voor grote uitdagingen. Van het behoud van vakmanschap en een enorme woningbouwopgave tot de energietransitie en stikstofreductie. Voor zowel het beroepsonderwijs als het bedrijfsleven is het van belang om tijdig te anticiperen op deze uitdagingen.

Een leven lang leren
Er ontstaan nieuwe beroepen en bestaande functies veranderen. Vaardigheden worden belangrijker en een leven lang ontwikkelen is de norm. Dit heeft gevolgen voor de vraag naar studenten, de instroom, doorstroom en de invulling van opleidingen. De Stichting Vrienden van de Bouw regio Zwolle brengt partijen samen om te investeren in deze toekomst. Dit kan door financiële ondersteuning maar ook door het verzorgen van lesprogramma’s op school of op locatie.

Vakmensen binden en boeien
Als Van den Berg Groep, waar Van den Berg Bouwkundigen onderdeel van is, vinden we het belangrijk om een bijdrage te leveren. Wim Dankelman, algemeen directeur van de Van den Berg Groep, is voorzitter van de Vrienden van de Bouw. “We zullen met elkaar een impuls moeten geven aan het aantrekken en behouden van mensen binnen de bouwsector. Daarom ontwikkelen wij sámen met bevlogen vakdocenten en ervaren medewerkers uit het bedrijfsleven een innovatief onderwijsaanbod voor jongeren én volwassenen. We gaan bouwen aan een optimale verbinding tussen onderwijs, bedrijfsleven én studenten.”

Meer weten over de Vrienden van de Bouw? Kijk op www.vriendenvandebouw.com.