Bouwkundig adviesbureau voor utiliteitsbouw

Van den Berg Bouwkundigen is gespecialiseerd in nieuwbouwprojecten in de utiliteitsbouw. Als bouwkundig adviesbureau zijn wij de verbindende factor tussen ontwerp en realisatie. Met een scherp oog voor detail. Wij werken voor aannemers, architecten en vastgoedeigenaren.

Project afbeelding

BOUWKENNIS

Door het organiseren van praktijkdagen op de bouwplaats doen onze modelleurs nieuwe bouwkennis op.

#hartvoordebouw

Project afbeelding

BIM-modellen voor de utiliteitsbouw

Bij utiliteitsbouw komt veel kijken. Elk bouwproject heeft zijn eigen, unieke kenmerken. Denk aan specifieke materialen, detaillering, bouwfysica en detailwerking in het bouwkundig model. Onze modelleurs hebben deze bouwkennis in huis en maken een BIM-model dat aan jouw specifieke wensen voldoet. Bij het maken van een model houden wij de bouwvolgorde op de bouwplaats aan. We weten wat stelruimten van materialen zijn en passen dit toe in het model. Ook controleren we aspectmodellen van andere co-makers en leveranciers en passen die in het model in. Met onze jarenlange ervaring zijn we het verlengstuk van een efficiënte, kwalitatieve werkvoorbereiding. Samen maken we het maakbaar.

Wij staan voor een correct bouwkundig model, zonder clashes, dat voldoet aan alle eisen uit het bouwbesluit ten aanzien van bijvoorbeeld ventilatie, luchtdicht bouwen, isolatiewaarde, circulair bouwen en duurzaamheid. We gaan verder dan alleen een bouwkundig advies. Met onze expertise verbeteren we het bouwproces en reduceren we (faal)kosten door actief mee te denken over efficiënt gebruik en transport van bouwmateriaal.

Bouwkundige modellen

Project afbeelding

Werktekeningen voor de bouwplaats

Een modelleertraject kent verschillende fases. Aan de hand van jouw wensen gaan wij aan de slag en toetsen we doorlopend over en weer de verwachtingen. Ons bewezen stappenplan en een strakke modelleerplanning zorgen voor een complete set aan werktekeningen. Deze set bevat alle werktekeningen met de informatie die je in de voorbereiding en uitvoering nodig hebt. Aan de hand van deze overzichtelijke werktekeningen kan de werkvoorbereider aan het werk en onderaannemers aanschrijven. Ook leveren wij de modellen, inclusief de data, die gebruikt kunnen worden door de werkvoorbereiding, calculatie en onderaannemers.

Project afbeelding

3D-modelleren en 2D-werktekeningen

De bouwwereld is volop in ontwikkeling en wij bewegen mee. Onze modelleurs maken elk bouwproject op detailniveau in een kwalitatief 3D-model of een 3D BIM-model in Revit software. Wij hebben een eigen BIM-bibliotheek ontwikkeld, waarmee wij beter aansluiten op de vraag uit de markt. Door het uitvoeren van clashes signaleren en verhelpen wij in een vroegtijdig stadium problemen. We werken met IFC voor de uitwisseling van BIM-modellen en aspectmodellen. Bovendien kan er op elk moment worden meegekeken via BIM 360.

André Lageweg

André Lageweg komt graag met je in contact.

Bouwkundig advies voor de utiliteitsbouw nodig? Neem contact met mij op.

Na verzending ontvang je automatisch een bevestiging. Door een bericht te verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid.

Utiliteitsbouw projecten