Bouwkundig adviesbureau met
hart voor de bouw

Van den Berg Bouwkundigen is een onafhankelijk bouwkundig adviesbureau voor aannemers, architecten en vastgoedeigenaren. Samen met u realiseren wij veilige, duurzame en gezonde gebouwen. Met onze jarenlange ervaring in de woningbouw en utiliteitsbouw bent u verzekerd van kwalitatief hoogwaardig bouwkundig advies.

Project afbeelding

Hands-on: wij zorgen dat het maakbaar wordt

Als bouwkundig adviesbureau zijn wij de schakel tussen aannemer en architect. Ons team bestaat uit diverse specialisten op bouwkundig en BIM gebied.

Wij hebben oog voor detail

Met onze kennis en expertise zorgen wij ervoor dat een ontwerp bouwkundig en technisch maakbaar wordt. Kwaliteit op basis van bouwkennis is het fundament van ons werk. Wij begrijpen dat een aannemer zich wil focussen op de bouw. Daarom ontzorgen we in alle facetten: we leveren een compleet bouwkundig voorstel met oog voor detail, inclusief tekeningen en maatvoeringen, waar je op kunt bouwen.

Project afbeelding

Wij hebben bouwkennis

In de bouwwereld volgen de ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op. Wij zijn op de hoogte van de meest actuele bouwregelgeving en kennen de nieuwste bouwmethodes en -technieken. We investeren veel tijd en energie in het vergroten van bouwkennis door onder andere met het team BIM-modelleurs bouwbezoeken te brengen aan bouwplaatsen. Ons bouwkundig advies gaat daardoor verder dan alleen de engineering. We denken actief mee over alle facetten die een rol spelen op de bouwplaats. Wat is er bijvoorbeeld nodig om een object op de plaats van bestemming te krijgen? Kunnen we zoveel mogelijk courante maten toepassen? En hoe kan bouwmateriaal optimaal worden gebruikt? Zo dragen we bij aan (kosten)efficiƫnt bouwen.

Project afbeelding

Van BIM naar bouwen

Bij Van den Berg Bouwkundigen werken we met het Bouw Informatie Model (BIM). Onze BIM-modelleurs hebben de expertise om een BIM-model te bouwen dat naadloos aansluit bij de behoefte van de opdrachtgever. En we leveren meer dan alleen een model. Wij zijn in staat om alle informatie in het ontwerp- en bouwproces te coƶrdineren. Van het initiatief tot de onderhoudsplanning na oplevering: wij staan je in alle stappen bij.

Wij zijn flexibel

Bij een bouwproject zijn veel partijen betrokken die van elkaar afhankelijk zijn. Een deadline is heilig. Dat snappen wij als geen ander. Daarom communiceren wij vooraf, en tijdens de uitvoering van een project, uitvoerig met de klant. Wat verwacht de opdrachtgever van ons? Sluit onze beoogde oplossing aan bij de vraag? Moeten er tussentijds nieuwe wensen in het bouwkundig voorstel worden verwerkt? Zo zijn we continu in staat om bij te sturen en leveren we een bouwkundig voorstel dat voldoet aan de vraag, technische eisen en classificaties. Conform de gemaakte afspraken.

Bouwkundige modellen

Team Bouwkundigen

Meer weten over onze werkwijze?

Na verzending ontvang je automatisch een bevestiging. Door een bericht te verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid.