Bouwkundig adviesbureau voor woningbouw

Als bouwkundig adviesbureau zijn wij gespecialiseerd in nieuwbouwprojecten voor grondgebonden woningbouw en utilitaire woningbouw. Met onze complete bouwkundige en technisch uitvoerbare ontwerpen maken we veilig, gezond en duurzaam wonen maakbaar.

Project afbeelding

Hands-on

Zorgen dat het maakbaar wordt.

#hartvoordebouw

Project afbeelding

BIM-modellen voor de woningbouw

Een kwalitatief hoogwaardig bouwkundig model is de basis voor een succesvol bouwproject. Onze modelleurs hebben de kennis en ervaring om een BIM-model te bouwen dat naadloos aansluit op de specifieke behoefte die je als aannemer, architect of opdrachtgever hebt. We kennen de uiteenlopende eisen voor grondgebonden woningbouw en utilitaire woningbouw ten aanzien van bijvoorbeeld brandveiligheid, funderingen, vloersystemen, trapbreedtes en geluidbescherming. We weten met welke eisen uit het bouwbesluit we rekening moeten houden en welke technieken en materialen we moeten toepassen.

Met onze kennis zijn wij een verlengstuk van de werkvoorbereider. Zo houden we bij de bouw van een model de bouwvolgorde op de bouwplaats aan. We kennen de stelruimten van materialen en passen dit toe in het model. Ook controleren we aspectmodellen van co-makers en passen die in ons model in. Samen maken we het maakbaar.

In elke stadium houden we rekening met de esthetische kwaliteit die de architect wil bereiken en technische uitvoerbaarheid voor de aannemer.

Bouwkundige modellen

Project afbeelding

Technische bouwtekeningen voor op de bouwplaats

Een modelleertraject kent verschillende fases. Aan de hand van jouw wensen gaan wij aan de slag en toetsen we tussentijds of we op de goede weg zijn voor een kant-en-klaar eindproduct. Bij een uitvoeringsgereed ontwerp leveren we een complete set werktekeningen aan. Deze set bevat alle werktekeningen met de informatie die je als aannemer op de bouwplaats nodig hebt om de woning of het wooncomplex te bouwen. Aan de hand van deze werktekeningen inclusief de data kan de werkvoorbereider de uitvoerder en onderaannemers aansturen.

Project afbeelding

3D-model in Revit, werktekeningen in 2D

De bouwwereld is volop in ontwikkeling en wij bewegen mee. Onze modelleurs maken elk bouwproject op detailniveau in een 3D-model in Revit software. Een van de grote voordelen is dat we hierin in een vroegtijdig stadium clashes signaleren en verhelpen, en dus onnodige kosten en vertragingen voorkomen. Als opdrachtgever kan je op elk gewenst moment meekijken via BIM 360. Het 3D-model is ook de basis voor de 2D-werktekeningen, voor praktisch gebruik op de bouwplaats. De uitwisseling van BIM-modellen en aspectmodellen doen we via IFC.

André Lageweg

André Lageweg komt graag met je in contact.

Bouwkundig advies voor de woningbouw nodig? Neem contact met mij op.

Na verzending ontvang je automatisch een bevestiging. Door een bericht te verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid.

Woningbouw projecten