Uitvoeringsgereed Ontwerp

Hoe moet een bouwwerk worden gebouwd? In een Uitvoeringsgereed Ontwerp (UO) staat alle informatie die nodig is om een bouwplan te realiseren. Van den Berg Bouwkundigen beschikt over alle expertise om een Uitvoeringsgereed Ontwerp te maken voor aannemers, architecten en vastgoedeigenaren.

Meer weten?

Neem contact op
Project afbeelding

Oog voor detail

In één oogopslag een werkbaar model

#hartvoordebouw

Project afbeelding

Van DO en TO naar UO

Als het Definitief Ontwerp (DO) en Technisch Ontwerp (TO) zijn afgerond, is het Uitvoeringsgereed Ontwerp de volgende stap. In deze fase wordt in een 3D BIM-model alle informatie verzameld die voor de uitvoerders op de bouwplaats nodig is om het bouwwerk te kunnen maken. Het Uitvoeringsgereed Ontwerp maken we in nauwe afstemming met de opdrachtgever. Daardoor ben je verzekerd van een bouwkundig model dat tot op de millimeter nauwkeurig is afgestemd op de wensen en eisen.

In deze fase toetsen we of het ontwerp voldoet aan het bouwbesluit, bouwfysica en andere relevante wet- en regelgeving. Met onze bouwkennis zijn we in staat om in deze fase clashes te signaleren en in overleg met de opdrachtgever op te lossen. Dat leidt tot een correct bouwkundig model met kant-en-klare werktekeningen voor gebruik op de bouwplaats. Het 3D BIM-model kan ook worden gebruikt voor de afstemming tussen de verschillende partijen die bij de bouw betrokken zijn.

Project afbeelding

3D BIM-model, 2D werktekeningen

Onze modelleurs maken een bouwproject op detailniveau in een 3D BIM-model. Het 3D-model is de basis voor het IFC-model voor gebruik op de bouwplaats en werktekeningen, die in 2D worden geleverd. Aan de hand van het 3D BIM-model kunnen onderaannemers en leveranciers worden geïnstrueerd over wat er precies gebouwd moet worden: het is de leidraad voor de productie van de benodigde componenten. Ons Uitvoeringsgereed Ontwerp kenmerkt zich door de uitwerking tot in detail. Daardoor is het model ook uitermate geschikt als basis voor bijvoorbeeld een productiemodel.

Project afbeelding

Maak kennis met onze bouwkundige modellen

Van den Berg Bouwkundigen is een breed gespecialiseerd bouwkundig adviesbureau met veel ervaring in woningbouw en utiliteitsbouw. Naast een Uitvoeringsgereed Ontwerp) kunnen wij ook een Definitief Ontwerp (DO), Technisch Ontwerp (TO) en een Verkoop Tekening (VK) maken.

Andere bouwkundige modellen

Team Bouwkundigen

Interesse in een Uitvoeringsgereed Ontwerp?

Neem contact met ons op

Na verzending ontvang je automatisch een bevestiging. Door een bericht te verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid.