Hoofdafbeelding
 

Wat is een bouwkundig adviesbureau?

Een bouwkundig adviesbureau is een onafhankelijke partij die werkt in opdracht van aannemers, architecten, ontwikkelaars en vastgoedeigenaren. Een bouwkundig adviesbureau zorgt ervoor dat een ontwerp voor een (nieuw)bouwplan technisch uitvoerbaar en maakbaar wordt.

Gebouw virtueel bouwen

Een bouwkundig adviesbureau als Van den Berg Bouwkundigen bouwt in feite gebouwen virtueel in een 3D BIM-model. Op basis van een ontwerp van een architect geven wij advies om het plan bouwkundig uitvoerbaar te maken. Onze modelleurs maken elk bouwproject op detailniveau in een 3D BIM-model. Een 3D BIM-model bevat alle informatie die nodig is om een nieuwbouwplan te realiseren. Ook controleren we aspectmodellen van co-makers en leveranciers en passen die in het model in.

Van Definitief Ontwerp tot Uitvoeringsgereed Ontwerp

Van den Berg Bouwkundigen is gespecialiseerd in (utilitaire) woningbouw en utiliteitsbouw. Als bouwkundig adviesbureau kunnen wij zowel een Definitief Ontwerp, Technisch Ontwerp als een Uitvoeringsgereed Ontwerp maken voor aannemers, architecten, ontwikkelaars en vastgoedeigenaren. Ook kunnen wij Verkoop Tekeningen maken. Aspirant-kopers van een nieuwbouwwoning of appartement krijgen daarmee in één oogopslag inzicht in de indeling van een woning of appartement.

Uitdagende projecten

Het maken van een bouwkundig model vraagt om kennis en expertise. Zo moet rekening worden gehouden met alle eisen uit het bouwbesluit met betrekking tot ventilatie, luchtdicht bouwen, isolatie, brandveiligheid, circulair bouwen en duurzaamheid. Geen enkel bouwproject is hetzelfde en elk project kent zijn eigen uitdagingen. Dat vergt kennis en kunde. Van den Berg Bouwkundigen beschikt over deze ervaring en heeft de afgelopen jaren diverse uitdagende bouwprojecten gerealiseerd. Bekijk onze recente projecten.