Hoofdafbeelding
 

Wat kost een BIM?

Bij elk bouwproject zijn de bouwkosten een belangrijk aspect. Een BIM-model draagt bij aan een vloeiend verloop van een project. De kosten voor een BIM-model zijn afhankelijk van diverse factoren.

Wat levert een BIM-model op?

BIM-modellen creëren een virtueel ontwerp van een project, waarin alle projectpartners digitaal samenwerken en continu informatie kunnen toevoegen. Een BIM-model is een goed instrument om vanaf het eerste moment de juiste ontwerpkeuzes te maken, onduidelijkheden tussen betrokken partijen te voorkomen, elkaars kennis te benutten en faalkosten te reduceren. Bimmen is namelijk meer dan 3D-modelleren alleen. Het is een manier van samenwerken tussen alle projectpartners. BIM draagt bij aan een zo efficiënt mogelijke samenwerking tijdens het hele project.

Welke factoren spelen een rol bij de kosten?

De kosten voor een BIM-model zijn afhankelijk van allerlei factoren, zoals:

  • Hoe groot is het nieuwbouwplan?
  • Hoe complex is het gebouw in bouwkundig opzicht?
  • Hoe gedetailleerd moet het BIM-model zijn?

Efficiënt bouwen

Als bouwkundig adviesbureau denken we proactief mee over alle facetten die een rol spelen bij een bouwplan, dus óók over (kosten)efficiënt bouwen. Kunnen we bijvoorbeeld zoveel mogelijk courante maten toepassen? En hoe kan bouwmateriaal optimaal worden gebruikt?

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Van den Berg Bouwkundigen ontwikkelt 3D BIM-modellen voor de woning- en utiliteitsbouw. Wij werken veelal in opdracht van aannemers, architecten en vastgoedeigenaren en ontwikkelaars. Wilt u een kostenraming ontvangen voor een BIM-model voor uw project? Neem contact met ons op.