ASR Utrecht

ASR Hoofdkantoor Utrecht

Het ASR-kantoor is al van grote afstand te zien. Het renovatieontwerp voor het 84.000 m² grote kantoor levert de verzekeraar ASR een nieuw, groen energielabel op. Het kantoorpand stijgt dankzij de renovatie van energielabel G naar het duurzame A-label. De renovatie was een complex en integraal project, met name omdat het pand werd gerenoveerd, terwijl grote delen ervan in gebruik bleven. Het gebouw heeft een geweldige interne en externe verbouwing ondergaan. Het grote gebouw herbergt vele functies waardoor de uitwerking complex is gebleken.

Waarom is er voor Van den Berg Bouwkundigen gekozen?

Van den Berg Bouwkundigen heeft een plan van aanpak geschreven en gevolgd dat bij Ballast Nedam direct het goede gevoel gaf. Gedurende de opdracht is dat goede gevoel ook bevestigd. Vanzelfsprekend zijn wij trots op onze samenwerking en de bouwkundige uitwerking van dit gebouw.

Bijzonder aan het project

Het gebouw ligt op het snijvlak van traditioneel en BIM. Hoewel het gebouw traditioneel is uitgewerkt, om allerlei redenen, heeft Van den Berg Bouwkundigen op onderdelen de mogelijkheden van BIM laten zien. Samen met de Ballast Nedam BIM-deskundigen zijn op dat gebied grote stappen gemaakt. Het hoofdkantoor van ASR stamt uit de jaren ’70 en was aan vernieuwing toe. Renovatie bleek qua kosten en duurzaamheid de beste optie. In het Programma van Eisen stelde ASR een concrete duurzaamheidsambitie: energielabel A en streven naar BREEAM ‘Excellent’. Na oplevering heeft het project dan ook het certificaat ontvangen.

< Terug naar projectoverzicht

Opdrachtgever
Ballast Nedam

Oplevering
2016

Programma
Renovatie kantoor 84.000 m2

Projectarchitect
Team V Architectuur

Installaties
Kuipers