Zeewolde VSH

Zeewolde VSH

Aan de Productieweg in Zeewolde is een uniek distributiecentrum van in totaal 35.000 m² bedrijfsruimte en 1.250 m² kantoor verrezen. VSH Fittings, een sterke internationale speler met absolute focus op Integrated Piping Systems, heeft hier intrek genomen in haar nieuwe distributiecentrum. De hoogte van het moderne distributiecentrum bedraagt 14 meter, is gebouwd op een kavel van circa 55.000 m² en is onder andere uitgerust met 34 laaddocks, 3 overhead doors, een ESFR-sprinklerinstallatie en 161 parkeerplaatsen. Bijzonder is de aanloop naar dit project. Samen met de opdrachtgever zijn de partijen geselecteerd om dit project goed en kostenbewust mee te kunnen realiseren. Met succes. In samenwerking met de geselecteerde partijen is een zeer mooi project gerealiseerd.

Voor alle partijen was de zeer korte doorlooptijd de uitdaging. Onze rol vanuit Concurrent Engineering heeft mede gezorgd dat de deadlines werden gehaald doordat in korte tijd veel beslissingen zijn genomen.

Waarom is er voor Van den Berg Bouwkundigen gekozen?

Door de goede contacten met de opdrachtgever, waarvoor wij eerder aan hun pand in Hilversum hebben gewerkt zijn wij aangesteld om op basis van Concurrent Engineering de nieuwbouw te realiseren.

Bijzonder aan het project

BREEAM Very Good *** en de zeer korte bouwtijd van circa 1 jaar en een voorbereidingstijd van ca 0,5 jaar. Bijzonder aan dit project is verder de schaal van het gebouw. Wanneer je langs de gevel kijkt, lijkt het wel naar één punt op de horizon te verdwijnen. Met name de logica in de constructie en het ontwerp, maar vooral de functionele insteek maken het project bijzonder.

< Terug naar projectoverzicht

Opdrachtgever
VSH

Oplevering
2019

Programma
1.250 m2 kantoor 35.000 m2 industriehal

Projectarchitect
Van den Berg Architecten

Constructie
Van Rossum | Brink staalbouw

Installaties
Van Panhuis

 
Jordy Graafland
Jordy Graafland

Projectleider | BIM manager | BREEAM Expert

jgraafland@
vandenbergbouwkundigen.nl
+31 6 51 85 30 14
Projecten
Amvest Amsterdam

Bekijk project
Project afbeelding
Hotel RAI Amsterdam

Bekijk project
Project afbeelding
Hotel Van der Valk Amsterdam

Bekijk project
Project afbeelding