Zeewolde VSH

Zeewolde VSH

Aan de Productieweg in Zeewolde is een uniek distributiecentrum van in totaal 35.000 m² bedrijfsruimte en 1.250 m² kantoor verrezen. VSH Fittings, een sterke internationale speler met absolute focus op Integrated Piping Systems, heeft hier intrek genomen in haar nieuwe distributiecentrum. De hoogte van het moderne distributiecentrum bedraagt 14 meter, is gebouwd op een kavel van circa 55.000 m² en is onder andere uitgerust met 34 laaddocks, 3 overhead doors, een ESFR-sprinklerinstallatie en 161 parkeerplaatsen. Bijzonder is de aanloop naar dit project. Samen met de opdrachtgever zijn de partijen geselecteerd om dit project goed en kostenbewust mee te kunnen realiseren. Met succes. In samenwerking met de geselecteerde partijen is een zeer mooi project gerealiseerd.

Voor alle partijen was de zeer korte doorlooptijd de uitdaging. Onze rol vanuit Concurrent Engineering heeft er mede voor gezorgd dat de deadlines werden gehaald, doordat in korte tijd veel beslissingen werden genomen.

Waarom is er voor Van den Berg Bouwkundigen gekozen?

Wij hebben goede contacten met onze opdrachtgevers en we werken nauw met hen samen. Door deze samenwerking aan te vullen met onze expertise, garanderen wij optimale resultaten. VSH is een goed voorbeeld van één van onze geslaagde projecten. Van dit bedrijf hadden wij de opdracht gekregen om zijn pand in Hilversum te verbouwen. De opdrachtgever was zo tevreden over het resultaat dat wij vervolgens zijn aangesteld om nieuwbouw te realiseren op  basis van Concurrent Engineering.

Bijzonder aan het project

BREEAM Very Good *** en de zeer korte bouwtijd van circa 1 jaar en een voorbereidingstijd van ca 0,5 jaar. Bijzonder aan dit project is verder de schaal van het gebouw. Wanneer je langs de gevel kijkt, lijkt het wel naar één punt op de horizon te verdwijnen. Met name de logica in de constructie en het ontwerp, maar vooral de functionele insteek maken het project bijzonder.

< Terug naar projectoverzicht

Opdrachtgever
VSH

Oplevering
2019

Programma
1.250 m2 kantoor 35.000 m2 industriehal

Projectarchitect
Van den Berg Architecten

Constructie
Van Rossum | Brink staalbouw

Installaties
Van Panhuis

 
André Lageweg
Meer informatie over dit project? André Lageweg vertelt u graag meer
alageweg@
vandenberggroep.nl
+31 622908633
Projecten
Kantoorgebouw Zuidas Amsterdam

Bekijk project
Project afbeelding
Nieuwe wijk Parijsch in Culemborg

Bekijk project
Project afbeelding
HWC | Abdijhof

Bekijk project
Project afbeelding