Windesheim Zwolle

Zwembad Op Campus Windesheim Zwolle

Het Beweegcentrum Windesheim op de campus van de Christelijke Hogeschool Windesheim is een multifunctioneel gebouw met drie zwembaden, een therapiecentrum en sportzalen voor alle Zwollenaren. Het prachtige ontwerp van Broek Bakema was een mooie uitdaging.

Het zwembad biedt ruimte aan twee instructiebaden (25 x 12,5 meter en 20 x 10 meter) en een therapie bad (15 x 10 meter). Naast de zwembaden zijn er in het sportcomplex een judozaal, fitnesszaal, klimmuur en een behandelcentrum gehuisvest. Het bad heeft niet alleen een onderwijsfunctie, maar is ook toegankelijk voor doelgroep-, instructie-, school- en baanzwemmen. Bijzonder is het therapiebad, dat naast de onderwijsfunctie van de hogeschool ook zwemscholen, gezondheidsinstellingen en fysiotherapiepraktijken in de regio faciliteert.

Er was sprake van een uitstekende samenwerking met de bouwer met wie dit ontwerp tot in de puntjes is gerealiseerd.

Waarom is er voor Van den Berg Bouwkundigen gekozen?

Het prachtige ontwerp van Broek Bakema blijkt bij de uitbesteding ook een extra uitdaging te geven. Als alles met de bouwer goed geregeld is ontstaat er een uitstekende samenwerking. Door een gedegen plan van aanpak en een scherpe aanbieding, is het Van den Berg Bouwkundigen gelukt de opdrachtgever te overtuigen.

Bijzonder aan het project

Werken voor een onderwijsinstituut als Windesheim is bijzonder. Het maken van een dergelijke sportfaciliteit, de onderliggende begroting en de constructie met de bouwer maken het tot een bijzondere uitdaging. Wij zijn trots op ons werk binnen dit project.

< Terug naar projectoverzicht

Programma
Twee instructiebaden en een therapie bad

Projectarchitect
Broek Bakema

 
André Lageweg
Meer informatie over dit project? André Lageweg vertelt u graag meer
alageweg@
vandenberggroep.nl
+31 622908633
Projecten
Kantoorgebouw Zuidas Amsterdam

Bekijk project
Project afbeelding
Nieuwe wijk Parijsch in Culemborg

Bekijk project
Project afbeelding
Amvest Amsterdam

Bekijk project
Project afbeelding