Atlas Theater Emmen

Een wereld van theater en ontmoeting

Bijzonder onderdeel van het gebouw is het gewelfde dak. In verschillende curves plooit het dak zich over het gebouw met als hoogtepunt de toneeltoren. Dit dak en de kopgevels van het gebouw zijn geheel begroeid met kruiden en grassen. Juist dat gewelfde dak was voor ons de grootste uitdaging: hoe kan deze uitzonderlijke vorm zo efficiënt mogelijk worden geconstrueerd. In samenspraak met betrokkenen zijn hiervoor de juiste oplossingen gevonden. 

Theater Emmen heeft twee zalen: een schouwburgzaal met 800 tot 1.000 plaatsen en een vlakke vloerzaal met 300 zitplaatsen of 1.000 staanplaatsen. Daarnaast zijn er verschillende congresfaciliteiten en meerdere horecavoorzieningen, zoals een themarestaurant, een theatercafé en een a la carte restaurant op de eerste verdieping. Ook de kantoren voor het personeel van het dierenpark Wildland Zoo zijn in dit gebouw gesitueerd. Het resultaat mag er zijn: een sterk symbool en landmark voor de dierentuin en het centrum van Emmen.

Waarom is er voor VDB Bouwkundigen gekozen?

Vanwege de langdurige relatie met de opdrachtgever en de vertrouwde kwaliteit van de werkzaamheden van Van den Berg Bouwkundigen.

< Terug naar projectoverzicht

Opdrachtgever
Gemeente Emmen

Oplevering
2016

Programma
2 zalen, congresfaciliteiten, horecavoorzieningen en kantoren

Projectarchitect
Henning Larsen Architects

Bouwsom
€ 50 miljoen

 
Projecten
Kantoor Amvest Amsterdam
Project afbeelding
Hotel RAI Amsterdam
Project afbeelding
Hotel Van der Valk Amsterdam
Project afbeelding