Atlas Theater Emmen

Een wereld van theater en ontmoeting

Bijzonder onderdeel van het gebouw is het gewelfde dak. In verschillende curves plooit het dak zich over het gebouw met als hoogtepunt de toneeltoren. Dit dak en de kopgevels van het gebouw zijn geheel begroeid met kruiden en grassen. Juist dat gewelfde dak was voor ons de grootste uitdaging: hoe kan deze uitzonderlijke vorm zo efficiënt mogelijk worden geconstrueerd? In samenspraak met betrokkenen zijn hiervoor de juiste oplossingen gevonden.

Theater Emmen heeft twee zalen: een schouwburgzaal met 800 tot 1.000 plaatsen en een vlakke vloerzaal met 300 zitplaatsen of 1.000 staanplaatsen. Daarnaast zijn er verschillende congresfaciliteiten en meerdere horecavoorzieningen, zoals een themarestaurant, een theatercafé en een à la carte restaurant op de eerste verdieping. Ook de kantoren voor het personeel van het dierenpark Wildland Zoo zijn in dit gebouw gesitueerd. Het resultaat mag er zijn: een sterk symbool en landmark voor de dierentuin en het centrum van Emmen.

Waarom is er voor Van den Berg Bouwkundigen gekozen?

Van den Berg Bouwkundigen heeft het initiatief genomen om met Henning Larssen Architects een partnership te vormen. Deze samenwerking heeft geleid tot het winnen van de tender. Een fantastische start natuurlijk. Van den Berg Bouwkundigen heeft zijn weg in de opgave, de opdrachtgever en de omgeving van dit politiek gevoelige project gevonden. Wij zijn supertrots op het initiatief dat door ons genomen is. Hierop volgde nog meerdere internationale samenwerkingen.

Bijzonder aan het project

Bijzonder aan dit project was de politieke component, waarbij het noodzakelijk was om een eenheid te vormen in de begeleiding. Zeker voor een belangrijk project als dit. De complexiteit van het gebouw was makkelijker onder controle te krijgen dan de complexiteit van een verdeelde opdrachtgever. Wij zijn trots op ons werk en gaan met plezier naar het Theater in Emmen met de prachtige dierentuin erbij. De details die een mooi ontwerp tot een geweldig gebouw maken, maakten dit project tot één van ons meest bijzondere. De inzet van de opdrachtgever en de architect om de lat zo hoog mogelijk te leggen, haalt uiteindelijk het beste in ons naar boven. Ook het interieurdesign is vermeldenswaard en verzorgd door Carolien Roos. En voor Van den Berg Bouwkundigen natuurlijk een geweldige opdracht voor een fantastische opdrachtgever. De opdrachtgever heeft ons vanaf de eerste stappen tot het eind van de opdracht vertrouwen gegeven en blijkens zijn reactie achteraf hebben wij dat waar gemaakt.

< Terug naar projectoverzicht

Opdrachtgever
Gemeente Emmen

Oplevering
2016

Programma
2 zalen, congresfaciliteiten, horecavoorzieningen en kantoren

Projectarchitect
Van den Berg Architecten
Henning Larsen Architects

Bouwsom
€ 50 miljoen

 
André Lageweg
Meer informatie over dit project? André Lageweg vertelt u graag meer
alageweg@
vandenberggroep.nl
+31 622908633
Projecten
Kantoorgebouw Zuidas Amsterdam

Bekijk project
Project afbeelding
Nieuwe wijk Parijsch in Culemborg

Bekijk project
Project afbeelding
HWC | Abdijhof

Bekijk project
Project afbeelding