Hotel RAI Amsterdam

Nhow RAI Amsterdam

Nhow Rai Amsterdam is een bijzonder ontwerp met veel glas en daardoor een markant en belangrijk gebouw aan de Zuidas in Amsterdam. Het project is bouwkundig complex door de functies en de vorm van het gebouw. Dat maakte het voor Van den Berg Bouwkundigen tot een fantastische uitdaging om samen met alle partijen de verschillende Bouw Informatie Modellen te coördineren.

Waarom is er voor Van den Berg Bouwkundigen gekozen?

Van den Berg Bouwkundigen is bekend met de omgeving van de RAI. Al vele jaren hebben wij voor Amsterdam RAI gewerkt waardoor wij de omgeving kennen en de verschillende structuren herkennen. Voor onze opdrachtgever hebben wij voorgesteld om het BIM-model echt als communicatiemodel te gebruiken voor alle disciplines binnen dit project. Alle belangrijke afstemmingen – zoals installaties, sparingen, schachten, sprinklerkoppen, enz. – zijn goed gecoördineerd binnen het BIM-model. Daarnaast is Van den Berg Bouwkundigen uitgenodigd vanwege onze BIM-kennis en ervaring met projecten van deze schaal.

Bijzonder aan het project

Bijzonder aan het project is de schaal en de complexiteit van het ontwerp, teruggebracht naar een constructie en een gebouw dat goed in elkaar steekt. Wij zijn trots op de bijdrage die we hebben mogen leveren, door samen in beeld te brengen wat de werkelijke situatie gaat worden en de hobbels om te zetten naar fantastische en efficiënte oplossingen. In de fase VO en DO hebben we voor de opdrachtgever de BIM-coördinatie gedaan tussen opdrachtgever, architect, constructeur en installatie-adviseur. Na de fase DO is door ons de technische uitwerking gedaan van het bouwkundige deel. Daarnaast voerden wij ook in deze fase de BIM-coördinatie tussen aannemer, bouwkundig-, constructie- en verschillende installatieadviseurs. Een belangrijk onderdeel van deze coördinatie was de sparingscoördinatie. Dit is gedaan met behulp van sparingsmodellen en een sparingsprocedure. In deze procedure doorliep de sparingsopgave een stappenplan van gewenste sparing naar definitieve sparing.

< Terug naar projectoverzicht

Opdrachtgever
Pleijsier Bouw

Oplevering
2019

Programma
650 hotelkamers en nevenfuncties

Projectarchitect
OMA

Constructie
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs b.v.

Installaties
Techniplan Adviseurs

Bouwfysica en akoestiek
Royal HaskoningDHV

 
Klaas Dunnink
Meer informatie over dit project? Klaas Dunnink vertelt u graag meer
kdunnink@
vandenbergbouwkundigen.nl
+31 6 51 01 64 98
Projecten
Hotel Van der Valk Amsterdam

Bekijk project
Project afbeelding