HWC | Deelgebied Park van Buijsen

Heijmans Woon Concept Park van Buijsen

Park van Buijsen is een woonwijk in de natuurlijke omgeving rondom de naastgelegen Plas van Buijsen. Het is onderdeel van de veelzijdige wijk Keijzershof gelegen in Pijnacker Zuid.

In Park van Buijsen zijn verschillende woningtypen: rijwoningen, 2-onder-1-kap-woningen, geschakelde en vrijstaande villa’s. Kenmerkend voor alle huizen is het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Baksteen, hout en keramische dakpannen zijn de standaard. Park van Buijsen is een unieke woonwijk waarin bebouwing en landschap elkaar versterken. En niet alleen de gebruikte materialen maken Park van Buijsen bijzonder, ook de eigentijdse stijl van de woningen geeft het gebied een unieke uitstraling.

Waarom is er voor Van den Berg Bouwkundigen gekozen?

Van den Berg Bouwkundigen heeft een vaste samenwerking met Heijmans Vastgoed BV. Binnen het Heijmans Woon Concept is het basisontwerp identiek: een duurzaam, goed geïsoleerd huis. Ook de bouwwijze is hetzelfde. Dat verhoogt de kwaliteit, versnelt het bouwproces en verlaagt de kosten. Heijmans Vastgoed BV werkt daarom graag met ons als vaste partner, omdat we dezelfde taal spreken. Die van kwaliteit. Zo weten ze zeker dat de lat hoog blijft liggen.

Bijzonder aan het project

De uitdaging binnen dit project zit met name in de details van de zeer gevarieerde woningen met een geheel eigen stijl en uniek karakter. Grote ramen, een veranda en gebruik van natuurlijke materialen. Diverse kleuren metselwerk, erkers, kozijnkleuren, consoles, rollagen en Franse balkons.

< Terug naar projectoverzicht

Opdrachtgever
Heijmans Vastgoed BV Rotterdam

Oplevering
2020 en 2021

Programma
208 nieuwbouw gezinswoningen

Projectarchitect
Architectenbureau van Manen

Comakers
Goudstikker de Vries
IJB Groep
Europrovyl
Van Hees
Breman
A&T Prefab
Exasun
Heembeton

 
Hester Polinder
Meer informatie over dit project? Hester Polinder vertelt u graag meer
hpolinder@
vandenbergbouwkundigen.nl
+31 6 82 94 27 57
Projecten
Nieuwe wijk Parijsch in Culemborg

Bekijk project
Project afbeelding
HWC | Abdijhof

Bekijk project
Project afbeelding
Amvest Amsterdam

Bekijk project
Project afbeelding