New Brooklyn Almere

Een stukje New York in Nederland

New Brooklyn is een nieuwe wijk met 1400 woningen in Almere Poort. Een deel van deze wijk wordt ontwikkeld door Heijmans Vastgoed. In opdracht van Heijmans hebben wij de bouwkundige uitwerking verzorgd voor een groot aantal woningen.

Grote variatie aan woningtypen

New Brooklyn in Almere is de Nederlandse versie van deze beroemde New Yorkse buurt. De architectuur is geïnspireerd op het bekende stadsdeel. In New Brooklyn worden ruim 1400 woningen gerealiseerd in de segmenten sociale huur, middenhuur, vrije sector en koopwoningen. De wijk heeft een grote variatie aan woningtypen: stijlvolle 4-laags woningen met split levels en vides, verschillende soorten 3-laagse woningen, appartementen, benedenwoningen en bovenwoningen met eigen opgang en tuin.

Zelfde buitenkant, andere binnenkant

New Brooklyn wordt stapsgewijs gebouwd. In opdracht van Heijmans hebben we in fase 1 de bouwkundige uitwerking gedaan voor 50 grondgebonden woningen, 60 beneden/bovenwoningen (duplexwoningen) en 89 appartementen. De uitdaging in fase 1: de diversiteit in type woningen én de verschillende bouwmethodes. De buitenzijde van de woningen, die bestaat uit metselwerkbaksteen, doet vermoeden dat alle huizen exact hetzelfde zijn. Dat is niet zo: achter de gevel komen alle mogelijke bouwkundige oplossingen voor. Sommige woningen worden bijvoorbeeld uitgevoerd in kalkzandsteen, anderen in prefabbeton.

Project afbeelding

Fase 2

Fase 2 bestaat uit 226 grondgebonden woningen en beneden/bovenwoningen, waarvan 89 koopwoningen. Qua architectuur lijken fase 1 en 2 veel op elkaar, maar bouwtechnisch zijn er wel verschillen. Zo worden in fase 2 alle woningen uitgevoerd in prefab betonskeletbouw.

Project afbeelding

Van Definitief Ontwerp naar Uitvoeringsgereed Ontwerp

Voor beide fases hebben we het Definitief Ontwerp (DO), de Verkoop Tekeningen (VK) en het Uitvoeringsgereed Ontwerp (UO) gemaakt. Het ontwerp van de architect hebben we uitgewerkt in een Definitief Ontwerp (DO), dat ook het uitgangspunt was voor de aanvraag van de omgevingsvergunning. Ook hebben we voor de koopwoningen Verkoop Tekeningen (VK) opgeleverd, die aspirant-kopers inzicht geven in de indeling van een woning. Tot slot maken wij het Uitvoeringsgereed Ontwerp (UO), met alle informatie die uitvoerders op de bouwplaats nodig hebben om de woningen te bouwen.

< Terug naar projectoverzicht

Project
New Brooklyn Almere

Bouwtijd

Opdrachtgever
Heijmans Vastgoed

 
Klaas Dunnink
Meer informatie over dit project? Klaas Dunnink vertelt u graag meer
kdunnink@
vandenbergbouwkundigen.nl
+31 6 51 01 64 98
Projecten
Kade Zuid Zutphen

Bekijk project
Project afbeelding
BunkerToren Eindhoven

Bekijk project
Project afbeelding
Vertical Amsterdam

Bekijk project
Project afbeelding