Kantoorgebouw Zuidas Amsterdam

Technisch Ontwerp voor kantoorgebouw Zuidas Amsterdam

De Zuidas is het financiële hart van Amsterdam. Op de Zuidas staat een aantal indrukwekkende (kantoor)gebouwen. Voor één van de beeldbepalende kantoorgebouwen hebben wij in opdracht van de architect het Technisch Ontwerp (TO) gemaakt.
 

Bouwplan technisch uitvoerbaar maken

Het kantoorgebouw heeft 11 verdiepingen en is 47 meter hoog. Het Technisch Ontwerp is een belangrijk onderdeel van een bouwproject. In deze fase maken we het Definitief Ontwerp van een bouwplan technisch uitvoerbaar. In het Technisch Ontwerp staat alles wat nodig is om het gebouw te maken.
 

Ontwerp van de architect bouwkundig mogelijk maken

Hoe maken we het esthetische ontwerp van de architect technisch en bouwkundig mogelijk? Daar hebben we bij het maken van dit Technisch Ontwerp veel aandacht aan besteed. De natuursteen gevel is een van de beeldbepalende elementen van dit gebouw. Natuursteen komt ook elders in het gebouw terug. Zo is een trap aan de achterzijde van het gebouw bekleed met natuursteen. In ons Technisch Ontwerp is het gelukt om deze esthetische uitstraling mogelijk te maken binnen de constructieve voorwaarden en bouwregelgeving.
 

Een van de duurzaamste kantoren van Nederland

Het gebouw is een van de duurzaamste kantoren van Nederland. Het gebouw is extreem energie-efficiënt en heeft het certificaat BREAAM Outstanding. Om het certificaat BREEAM Outstanding te krijgen, is een heel aantal maatregelen toegepast. In het Technisch Ontwerp hebben we alle maatregelen verwerkt die in het Definitief Ontwerp waren bepaald om het doel te behalen.
 

Technisch Ontwerp in 3D BIM-model

Het Technisch Ontwerp hebben wij uitgewerkt in een 3D BIM-model. De opdrachtgever heeft dat model vervolgens gebruikt om een Uitvoeringsgereed Ontwerp te maken. Het kantoorgebouw is in 2018 opgeleverd. Meer weten over onze bouwkundige modellen?Meer weten over onze bouwkundige modellen?

< Terug naar projectoverzicht

Locaties
Zuidas Amsterdam

Programma
Kantoorgebouw

Bouwtijd
2016-2018

 
Team Bouwkundigen
Meer informatie over dit project? Team Bouwkundigen vertelt u graag meer
info@
vandenbergbouwkundigen.nl
+31 88 600 67 70
Projecten
Nieuwe wijk Parijsch in Culemborg

Bekijk project
Project afbeelding
Amvest Amsterdam

Bekijk project
Project afbeelding
Atlas Theater Emmen

Bekijk project
Project afbeelding