The New Atrium Amsterdam

The New Atrium Amsterdam

Op de hoek van de Strawinskylaan en Parnassusweg in Amsterdam hebben de Atrium Torens een derde leven gekregen. Atrium Amsterdam is opgeleverd in 1972 en daarmee een van de oudste gebouwen van de Zuidas.

Een renovatie van de bestaande torens en een uitbreiding met twee nieuwe torens en een luxe parkeergarage maken dit complex tot zeer luxe kantoorruimte. De uitbreiding betrof bijna 30.000 vierkante meter. Naast meer kantoorruimte is het gebouw voorzien van meerdere restaurants, koffiebars en een fitness.

The New Atrium voldoet aan het duurzaamheidslabel “BREEAM Excellent.” Dit is de op één na hoogste kwalificatie die behaald kan worden onder het BREEAM-label.

Hiervoor is het gebouw aangesloten op drie duurzame energiesystemen: zonnepanelen, koude- en warmteopslag, die wordt aangevuld met stadswarmte van NUON.

Er is volop aandacht besteed aan het gebruik van duurzame materialen, passieve ontwerpmaatregelen zoals vinnen aan de zonbelastende gevel, energiezuinige installaties en waterbesparende oplossingen in de sanitaire ruimten.

Verder is The New Atrium voorzien van een grote inpandige fietsenstalling met douches en omkleedruimtes en zijn er aansluitpunten voor elektrische auto’s.

Waarom is er voor VDB Bouwkundigen gekozen?

De langdurige relatie met beide aannemers, waardoor vaak een half woord goed genoeg is en partijen van alle kanten tevreden zijn over de samenwerking en de kwaliteit van de geleverde diensten.

Bijzonder aan het project

Vooraf aan het ontwerp van de uitbreiding van de bestaande gebouwen zijn door ons modellen gemaakt, die door de architect zijn gebruikt voor de nieuwe ontwerpen. Uitdaging in de uitbreiding was het aansluiten van de bestaande gebouwen op de nieuwbouw middels loopbruggen. Voor de kelder lag dezelfde uitdaging om bestaande bouw aan te laten sluiten op de nieuwbouw. Ook voor de upgrade van de bestaande gebouwen zijn door ons de modellen gemaakt.

Resulterend in een uniek gebouw als verrijking van de Zuidas, met ingetogen architectuur in natuurtinten met een luxueuze uitstraling en prachtige vergezichten. Werkgenot van de bovenste plank.

< Terug naar projectoverzicht

Opdrachtgever
BC Dura Vermeer | De Nijs Atrium vof

Oplevering
2017

Programma
Renovatie, uitbreiding en luxe parkeergarage

Projectarchitect
MVSA

Bouwsom
€ 50 miljoen

 
Projecten
Kantoor Amvest Amsterdam
Project afbeelding
Hotel RAI Amsterdam
Project afbeelding
Hotel Van der Valk Amsterdam
Project afbeelding