Carlton toren Almere

Uitvoeringsgereed Ontwerp voor hoogste gebouw van Almere

De Carlton toren is het hoogste gebouw van Almere en hoort bij de twintig hoogste gebouwen van Nederland. Het kantoorgebouw is 120 meter hoog en telt 32 verdiepingen. In opdracht van de architect hebben wij het Uitvoeringsgereed Ontwerp (UO) voor dit gebouw gemaakt.

Hoogte en uitstraling geven kleur aan skyline

De Carlton toren is onderdeel van WTC Almere: een kantorencomplex voor bedrijven en ondernemers. Het complex bestaat uit een aantal gebouwen met verschillende hoogtes. De Carlton toren is met 120 meter het hoogste gebouw van Flevoland. Het gebouw is opgetrokken uit glas, metaal en natuursteen. De Carlton toren is niet alleen door de hoogte een eyecatcher. De decoratieve bekleding van de glasgevel - met rode aluminium lamellen in verspringende verticale patronen - maakt dit een opvallende toren in de skyline van Almere.

Hoe maken we het ontwerp bouwkundig uitvoerbaar?

De Carlton toren is het hoogste gebouw waar wij ooit aan hebben gewerkt (inclusief antenne is het gebouw zelfs 141 meter hoog!). Om het ontwerp daadwerkelijk te kunnen bouwen, hebben wij een Uitvoeringsgereed Ontwerp gemaakt. Een gebouw van deze omvang heeft uiteraard een aantal bijzondere elementen. Zo bestaat de fundering uit vibropalen met daarop een twee meter dikke funderingsplaat. Ook de windbelasting op de gevel was iets om extra rekening mee te houden.

Uitvoeringsgereed Ontwerp voor bouw kantoorgebouw

We hebben een Uitvoeringsgereed Ontwerp opgeleverd aan de opdrachtgever. In het Uitvoeringsgereed Ontwerp staat alle informatie die nodig is om de Carlton toren te kunnen maken, inclusief werktekeningen. De bouw van de Carlton toren begon in 2007. In mei 2010 is het gebouw, met een vloeroppervlak van 37.000 m2, opgeleverd.Meer weten over onze bouwkundige modellen?

< Terug naar projectoverzicht

Project
Carlton toren Almere

Bouwtijd
2007-2010

Programma
Kantoorgebouw

 
Team Bouwkundigen
Meer informatie over dit project? Team Bouwkundigen vertelt u graag meer
info@
vandenbergbouwkundigen.nl
+31 88 600 67 70
Projecten
Kantoorgebouw Zuidas Amsterdam

Bekijk project
Project afbeelding
Nieuwe wijk Parijsch in Culemborg

Bekijk project
Project afbeelding
Amvest Amsterdam

Bekijk project
Project afbeelding