Pulse

Uitvoeringsgereed Ontwerp voor nieuw onderwijsgebouw bij TU Delft

Multifunctioneel onderwijsgebouw

Pulse ligt centraal op de universiteitscampus van de TU Delft. Het gebouw is ontwikkeld vanwege de groei van het aantal studenten en de behoefte aan flexibele en andersvormige onderwijsruimtes. In het gebouw zijn verschillende studie- en ontmoetingsplekken gecreëerd. Naast onderwijsruimtes biedt het gebouw op de begane grond ruimte aan horeca, met onder meer een zittrap voor ontspanning en zelfstudie. Op de begane grond en eerste verdieping zijn er verbindingen met de naastgelegen gebouwen.
 

Ontwerpen met oog voor detail

Pulse kenmerkt zich door de esthetische uitstraling en detaillering. Dat is op allerlei plekken in het gebouw te zien. Voorbeeld daarvan zijn de trappen. De aluminium panelen van de wanden lopen door tot op de treden en zijn voorzien van een houten inkassing voor de trapleuning. Dit hebben we in het bouwkundig model allemaal uitgewerkt om ervoor te zorgen dat de gewenste detaillering voor de wanden en de trap tot in detail klopt.
 

Maximaal gebruikmaken van daglicht

Pulse is het eerste energieneutrale gebouw op de campus van de TU Delft. Het gebouw heeft energielabel A++++. Op het dak liggen 490 zonnepanelen (750 m2). De panelen leveren voldoende energie om het gehele gebouw van stroom te voorzien.

De focus op duurzaamheid is ook binnen terug te zien. Een van de uitgangspunten was om zoveel mogelijk gebruik te maken van daglicht. Door het toepassen van daklichten, vides en glazen gevels is een zeer licht en transparant gebouw ontstaan. Zo zijn de gevelopeningen zodanig ontworpen dat optimaal wordt geprofiteerd van het daglicht. Hierdoor is er minder kunstlicht nodig, heeft het gebouw een lagere energievraag en een hogere BREEAM-score.
 

Uitvoeringsgereed Ontwerp met werktekeningen

We hebben een Uitvoeringsgereed Ontwerp opgeleverd aan Hurks. In dit ontwerp staat alle informatie die nodig is om het gebouw te kunnen bouwen, inclusief werktekeningen. Het Uitvoeringsgereed Ontwerp hebben we gemaakt in een 3D BIM-model. Daarmee is Pulse een van de eerste projecten die we hebben uitgewerkt in een BIM-model. Het grote voordeel van een BIM-model is dat alle informatie over het project op één centrale plek staat. Naast de aannemer kunnen ook leveranciers gebruikmaken van dit model om de informatie te vinden die zij nodig hebben.

 

 

Meer weten over onze bouwkundige modellen?

 

 

< Terug naar projectoverzicht

Locaties
TU Delft

Opdrachtgever
Hurks

Programma
Onderwijsgebouw Pulse op campus

 
Team Bouwkundigen
Meer informatie over dit project? Team Bouwkundigen vertelt u graag meer
info@
vandenbergbouwkundigen.nl
+31 88 600 67 70
Projecten
Kantoorgebouw Zuidas Amsterdam

Bekijk project
Project afbeelding
Nieuwe wijk Parijsch in Culemborg

Bekijk project
Project afbeelding
HWC | Abdijhof

Bekijk project
Project afbeelding