Hoofdafbeelding
 

Hoe voorkom ik bouwtechnische fouten?

Bouwtechnische fouten kunnen leiden tot onveilige situaties en moeten dus te allen tijde worden voorkomen. Dat vraagt om een zorgvuldige, en degelijke uitwerking tijdens de ontwerpfase. Goede communicatie is de sleutel voor een succesvol project.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Als een voorlopig ontwerp is vastgesteld, komt een bouwkundig adviesbureau in beeld om het ontwerp technisch uitvoerbaar te maken. Wij staan voor een correct bouwkundig model, zonder clashes, dat voldoet aan alle wettelijke eisen en normen. Voordat we beginnen, gaan we daarom graag met de aannemer en de architect om tafel. Wat is het idee achter het ontwerp? Wat zijn belangrijke punten om rekening mee te houden? Welke ideeën heeft de aannemer over de uitvoering? Welke materialen passen we toe? Op basis daarvan ontwikkelen we een bouwkundig model waarin deze wensen en uitgangspunten zijn verwerkt.

Laat een paar extra ogen meekijken

Twee paar ogen zien meer dan één. Het laten controleren van tekeningen en berekeningen voorkomt fouten en zorgt voor een correct bouwkundig model. Dat doen we door interne controles uit te voeren op tekeningen en berekeningen. Ook leggen we onze 3D BIM-modellen voor aan de constructeur en installateur.

Revit-bibliotheek

BIM-modelleurs van Van den Berg Bouwkundigen modelleren bouwprojecten in een 3D BIM-model in Revit-software. Hoewel elk project uniek is, zijn er ook veel terugkerende elementen. Om tijdens het modelleren fouten te voorkomen, hebben we een eigen Revit-bibliotheek ontwikkeld. In deze bibliotheek staan allerlei voorgedefinieerde wanden, vloeren, daken, plafonds, buitenkozijnen, binnenkozijnen en trappen. Alle generieke en specifieke informatie van deze elementen staat in de bibliotheek.

Onderdelen uit de bibliotheek kunnen we eenvoudig en snel toepassen in het model. Onze Revit-bibliotheek telt nu meer dan duizend elementen en wordt regelmatig bijgewerkt en geüpdatet. Dankzij de Revit-bibliotheek besparen we tijdens het modelleren veel tijd en is de kans op fouten kleiner. Ook voeren we clashes uit om in een vroegtijdig stadium problemen te signaleren en verhelpen.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Van den Berg Bouwkundigen ontwikkelt 3D BIM-modellen voor de woningbouw en utiliteitsbouw. Wij werken veelal in opdracht van aannemers, architecten en vastgoedeigenaren en ontwikkelaars. Heeft u interesse in onze diensten voor uw bouwkundig project? Neem contact met ons op.