Hoofdafbeelding
 

In welke fase van het bouwkundig proces is Scan2BIM handig?

Plannen voor uitbreiding of verbouwing van een gebouw? Om dat bouwkundig mogelijk te maken, is het eerst zaak om de bestaande situatie goed in beeld te hebben. Met Scan2BIM kan de bestaande situatie nauwkeurig worden gemeten en vastgelegd.

Wat is Scan2BIM?

Scan2BIM is een tool om een compleet beeld te krijgen van de bestaande situatie van een gebouw. Een 3D-scanner meet het exterieur en/of interieur van een gebouw met miljoenen laserpuntjes. Alles wat de scanner ziet wordt tot op enkele millimeters nauwkeurig vastgelegd. De meetpunten vormen gezamenlijk een point cloud. Een point cloud geeft een 360 graden weergave van de daadwerkelijke situatie.

Wat levert Scan2BIM op?

Een succesvolle renovatie, verbouwing of uitbreiding van een gebouw begint met een goed plan. Scan2BIM is daarvoor een goede tool en daarmee een ideaal vertrekpunt voor de verbouw of uitbreiding van een gebouw. De point cloud wordt door ons ingelezen en verwerkt tot een gedetailleerd BIM-model. Dit model vormt een zeer nauwkeurige nulmeting van de huidige situatie, die een-op-een correspondeert met de werkelijkheid. Het BIM-model is een virtuele weergave van het bouwproject en bevat alle informatie die nodig is om de uitbreiding of verbouwing uit te kunnen voeren.

Wanneer komt Scan2BIM nog meer van pas?

Ook tijdens de uitvoering van een project kan het handig zijn om de bestaande situatie nog eens goed te bekijken. Na de sloop van bijvoorbeeld (systeem)plafonds en wanden is de constructie van een gebouw letterlijk goed zichtbaar. Dat is een goed moment om te kijken of de daadwerkelijke situatie overeenkomt met wat er in het bouwkundig model staat. Met Scan2BIM kan dat nauwkeurig in kaart worden gebracht.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Van den Berg Bouwkundigen ontwikkelt 3D BIM-modellen voor de woningbouw en utiliteitsbouw. Wij werken veelal in opdracht van aannemers, architecten en vastgoedeigenaren en ontwikkelaars. Heeft u interesse om een gebouw in beeld te brengen met Scan2BIM? Neem contact met ons op.

Meer weten over Scan2BIM?

Kijk hier