Hoofdafbeelding
 

Waarbij wordt Scan2BIM gebruikt?

Voor een geslaagde uitbreiding of verbouwing van een gebouw is het noodzakelijk om eerst de actuele situatie goed in beeld te hebben. Hoe zit een gebouw constructief in elkaar? Wat zijn de afmetingen? Met Scan2BIM is het mogelijk om de bestaande situatie tot op de millimeter nauwkeurig in kaart te brengen.

Wanneer komt Scan2BIM van pas?

Bij uitbreiding of verbouwing van een bestaand gebouw komt heel wat kijken. Bij het uitwerken van een bouwkundig model is de bestaande situatie het vetrekpunt. Regelmatig zijn bouwtekeningen uit het verleden echter niet meer beschikbaar of komen ze niet meer overeen met de actuele situatie. Scan2BIM maakt het mogelijk om snel en accuraat de bestaande situatie vast te leggen.

Meten is weten: hoe werkt Scan2BIM?

Via een laserscan wordt een gebouw snel, zeer gedetailleerd en nauwkeuring in beeld gebracht. Een gebouw wordt met specialistische meetapparatuur tot op de millimeter precies in kaart gebracht aan de hand van talloze laserpunten. De meetpunten vormen gezamenlijk een point cloud: een 360 graden weergave die één op één correspondeert met de werkelijkheid.

Welke projecten zijn geschikt voor Scan2BIM?

Elke woning en gebouw kan tot in detail worden vastgelegd met Scan2BIM. In de praktijk wordt Scan2BIM het meest toegepast bij projecten met een bepaalde schaalgrootte en/of bouwkundige complexiteit. Hoe meer geprefabriceerde elementen in een bouwplan worden gebruikt, hoe nuttiger het is om eerst de bestaande situatie in kaart te brengen met Scan 2BIM. Zo kunnen prefab-onderdelen precies op maat worden gemaakt. Ook als een gebouw constructief complex in elkaar zit, is het handig om eerst een gedetailleerde scan te maken om ervoor te kunnen zorgen dat een uitbreiding perfect aansluit op de bestaande situatie.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Van den Berg Bouwkundigen ontwikkelt 3D BIM-modellen voor de woningbouw en utiliteitsbouw. Wij werken veelal in opdracht van aannemers, architecten en vastgoedeigenaren en ontwikkelaars. Heeft u interesse om een gebouw in beeld te brengen met Scan2BIM? Neem contact met ons op.

Meer weten over Scan2BIM?

Kijk hier