Hoofdafbeelding
 

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Scan2BIM?

Elke uitbreiding of verbouwing van een gebouw begint met een goed bouwkundig model. Daarbij is het een must om het bestaande gebouw exact in beeld te hebben. Met Scan2BIM kan de actuele situatie tot in detail worden gemeten en vastgelegd.

Wat is Scan2BIM?

Scan2BIM helpt om de bestaande situatie van een gebouw nauwkeurig in beeld te brengen. Een 3D-scanner meet het exterieur en/of interieur van een gebouw met miljoenen laserpuntjes. De meetpunten vormen gezamenlijk een point cloud die een 360 graden beeld weergeeft van de daadwerkelijke situatie.

Voordeel 1: een accuraat beeld

Natuurlijk is het mogelijk om een gebouw handmatig op te meten. Dit is echter tijdrovend en bovendien is de kans aanwezig dat hierbij fouten worden gemaakt. Met Scan2BIM wordt het exterieur of interieur van een gebouw volledig en tot op de millimeter precies in kaart gebracht. Scan2BIM geeft dus een accuraat beeld van de bestaande situatie.

Voordeel 2: Scan2BIM geeft een 360 graden beeld

Om een accuraat 3D BIM-model te kunnen maken voor een verbouwing of uitbreiding, moet alle relevante informatie over het bestaande gebouw beschikbaar zijn. Bij handmatig inmeten is het mogelijk dat bepaalde relevante informatie over een gebouw niet is gemeten en dus niet beschikbaar is. Met Scan2BIM wordt een gebouw in 360 graden in beeld gebracht en is dus alle informatie aanwezig die nodig kan zijn.

Afhankelijk van het project, kan uiteraard ook een deel van een gebouw worden opgemeten. Dat is bijvoorbeeld relevant bij een uitbreiding van een bestaand gebouw. In dat geval hoeft alleen het deel van het gebouw waar de uitbreiding op aansluit in beeld te worden gebracht.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Van den Berg Bouwkundigen ontwikkelt 3D BIM-modellen voor de woningbouw en utiliteitsbouw. Wij werken veelal in opdracht van aannemers, architecten en vastgoedeigenaren en ontwikkelaars. Heeft u interesse om een gebouw in beeld te brengen met Scan2BIM? Neem contact met ons op.

Meer weten over Scan2BIM?

Kijk hier