Definitief Ontwerp

Hoe komt een bouwwerk eruit te zien? Een Definitief Ontwerp (DO) geeft een gedetailleerd beeld van de verschijningsvorm, constructieve opbouw en indeling. Het Definitief Ontwerp biedt ook een globaal inzicht in het materiaalgebruik. Als bouwkundig adviesbureau zijn wij gespecialiseerd in het uitwerken van een Definitief Ontwerp voor aannemers, architecten en vastgoedeigenaren.

Meer weten?

Neem contact op
Project afbeelding

HANDS-ON

Wij zorgen dat het maakbaar wordt

#hartvoordebouw

Project afbeelding

Van Voorlopig Ontwerp naar Definitief Ontwerp

In het Definitief Ontwerp vertalen we het Voorlopig Ontwerp van een architect in een Definitief Ontwerp. De verschijningsvorm, maatvoering en materialisatie worden vastgelegd in een 3D BIM-model. Het Definitief Ontwerp geeft antwoord op vragen als:

  • Hoe groot is het gebouw en waar komt het op de bouwkavel te staan?
  • Hoe is een gebouw ingedeeld?
  • Wat is de functie en afmeting van elke ruimte?
  • Hoe ziet de buitenkant eruit en welke materialen worden hier toegepast?

Aan het eind van deze fase leveren we het DO-model en DO-tekeningen op aan de opdrachtgever. Het Definitief Ontwerp is het uitgangspunt voor volgende fases in het ontwerpproces en kan ook worden gebruikt als basis voor artist-impressions en calculaties van de te verwachten bouwkosten.

Project afbeelding

Van den Berg Bouwkundigen denkt met je mee

Bij ons begint het maken van een Definitief Ontwerp niet met tekenen, maar met luisteren. Daarom gaan we bij aanvang in gesprek met de opdrachtgever over de wensen, eisen en uitgangspunten. Tijdens het proces denken we voortdurend mee. Met onze bouwkundige expertise signaleren we bijvoorbeeld clashes in een vroegtijdig stadium en geven we een oplossingsrichting aan.

Ook kijken we alvast vooruit. Zo houden we rekening met technische aspecten die in een volgende bouwkundige fase van belang zijn bij het Technisch Ontwerp en het Uitvoeringsgereed Ontwerp. Dat voorkomt onaangename verrassingen tijdens de uitvoering en draagt bij aan een (kosten)efficiƫnt proces. Zo komen we tot een Definitief Ontwerp dat aan alle wensen en eisen voldoet.

Project afbeelding

Van Definitief Ontwerp naar Technisch Ontwerp

Het Definitief Ontwerp is de basis voor de Verkoop Tekening (VK), het Technisch Ontwerp (TO) en het Uitvoeringsgereed Ontwerp (UO). Van den Berg Bouwkundigen is een breed gespecialiseerd bouwkundig adviesbureau met veel ervaring in woningbouw en utiliteitsbouw. Wij kunnen ook de Verkoop Tekening (VK), het Technisch Ontwerp (TO) en het Uitvoeringsgereed Ontwerp (UO) uitvoeren.

Andere bouwkundige modellen

Team Bouwkundigen

Interesse in een Definitief Ontwerp?

Neem contact met ons op

Na verzending ontvang je automatisch een bevestiging. Door een bericht te verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid.