HWC | Hof van Holland

Blent

Aan de boorden van de Waal, in het levendige Nijmegen-Noord, ontstaat Blent: een unieke buurt in het hart van Hof van Holland waar wonen, werken en verblijven op harmonieuze wijze samensmelten. Hier vervagen de gebaande paden en ontstaat een prachtige mix van stedelijke dynamiek en ruimtelijkheid. Blent biedt stadsbewoners de mogelijkheid om te genieten van meer ruimte en kwaliteit, zonder afstand te doen van de levendige sfeer die de stad te bieden heeft. 

Fase 1

Blent bestaat uit twee fasen die elk hun eigen karakter en charme hebben. Fase 1 bestaat uit 54 stoere en moderne woningen, gelegen in een uitnodigende omgeving die aanzet tot buitenleven. De woningen zijn rond een groen binnenhof gesitueerd en grenzen deels aan een prachtige natuurlijke watersingel.

Fase 2

In fase 2 van Blent worden nog eens 43 stoere en moderne woningen gerealiseerd, gelegen op een bijzondere locatie. Deze woningen bevinden zich aan een groen binnenhof, de natuurlijke watersingel en het Jozef Hövellpark. De architectuur van deze woningen is kenmerkend stoer en modern, met ton-sur-ton kleurencombinaties en hoogwaardige materialisatie.

Verschillende woningtypen

Voor Blent hebben onze deskundige modelleurs gezorgd voor de BIM-modellen van zowel de 54 woningen in fase 1 als de 43 woningen in fase 2. Het project omvat in de eerste fase twee verschillende HWC-woningtypen, namelijk woningen met een plat dak en woningen met een hellend dak. Het project is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Heijmans Woningbouw Zuid, Van Hees, Breman Zuid en Europrovyl. Binnen het project zit er veel variatie in het metselwerk. Terugliggend metselwerk, kleurenspel en staande patronen dragen bij aan de unieke uitstraling van de woningen.

Groene en levendige leefomgeving

Daarnaast zijn in het project ook voorzieningen opgenomen die groen in de wijk bevorderen. Gemetselde plantenbakken maken integraal deel uit van de woningen, terwijl er tevens groenvoorzieningen aan de gevels zijn aangebracht. Op deze manier wordt een groene en levendige leefomgeving gecreëerd, waar bewoners volop kunnen genieten van een prettige woonomgeving.

< Terug naar projectoverzicht

Opdrachtgever
Heijmans Woningbouw Zuid

Oplevering
Fase 1 eind 2024, fase 2 medio mei 2025

Programma
97 nieuwbouw gezinswoningen

Projectarchitect
HILBERINKBOSCH architecten

Comakers
Europrovyl
Van Hees
Breman Zuid

 
André Lageweg
Meer informatie over dit project? André Lageweg vertelt u graag meer
alageweg@
vandenberggroep.nl
+31 622908633
Projecten
New Brooklyn Almere

Bekijk project
Project afbeelding
Kade Zuid Zutphen

Bekijk project
Project afbeelding
BunkerToren Eindhoven

Bekijk project
Project afbeelding