Hoofdafbeelding
 

Even voorstellen: onze nieuwe projectleider Harold Ruiter

28-06-2023

Harold, hoe is het om terug te zijn?
“Het is vertrouwd om weer bij Van den Berg te werken. In het verleden heb ik hier 13 jaar gewerkt. In augustus ’88 ben ik begonnen bij Van den Berg Architecten. Eerst als repromedewerker en later ben ik aan de slag gegaan als tekenaar. Dat heb ik tot 2001 gedaan. Daarna heb ik bij bedrijven in de aannemerij en vastgoedonderhoud en -ontwikkeling gewerkt.”

“Nu kreeg ik de vraag of ik als projectleider aan de slag wilde bij Van den Berg Bouwkundigen en daar heb ik na een paar goede gesprekken ‘ja’ op gezegd. In april ben ik begonnen. Hoewel ik 22 jaar weg ben geweest, is de bedrijfscultuur in al die jaren hetzelfde gebleven. Hier hangt een mentaliteit van aanpakken en doorpakken en dat past bij mij.”

Wat ga je doen als projectleider?
“Als projectleider is het mijn taak om projecten in goede banen te leiden. In deze functie kan ik de kennis en eerdere ervaring die ik heb opgedaan als tekenaar en in de aannemerij mooi combineren. Ik zal veel contact hebben met opdrachtgevers, architecten, aannemers en andere partijen die betrokken zijn bij een project. Ik hou in de gaten dat een project binnen de gestelde kaders wordt gerealiseerd. Zowel esthetisch - dat er wordt gebouwd zoals het is bedacht - als qua kostenbewaking. Intern is het mijn taak om een goede planning te maken en ervoor te zorgen dat iedereen op het juiste moment de juiste dingen doet.”

Hoe zag de eerste periode eruit?
“Als projectleider ga ik Evert Vorderman opvolgen, die binnenkort met pensioen gaat. In de eerste periode werken we veel samen. Het leuke is dat we in de jaren ‘90 ook veel samen hebben gedaan: toen werkte ik als tekenaar onder Evert. We doen nu samen twee projecten in Amsterdam. Verder ben ik vanuit Van den Berg Bouwkundigen projectleider voor het Heijmans Woon Concept.”

Kennismaken met Harold Ruiter? Contact | Van den Berg Bouwkundigen