Hoofdafbeelding
 

Ideale leerwerkplek voor een junior BIM modelleur

31-05-2022

De praktijk is de beste leerschool. Daarom heeft Van den Berg Bouwkundigen ook leerwerkplekken. Charlton Lee Kong Fong heeft op die manier ervaring opgedaan als junior BIM modelleur. “Bij Van den Berg Bouwkundigen krijg je de ruimte en ondersteuning om jezelf te ontwikkelen.”

Charlton studeert HBO Bouwkunde en volgt een BIM Minor. “BIM wordt de norm in de bouwwereld en daarom wil ik daar graag kennis van opdoen. Via via ben ik in contact gekomen met Van den Berg Bouwkundigen, een ideale leerschool voor een junior BIM modelleur. Van den Berg Bouwkundigen is al ver op het gebied van BIM. Het niveau ligt hier hoog en daarom is dit voor mij een uitstekende plek om praktijkervaring op te doen.”

Projecten in woningbouw en utiliteitsbouw
Charlton werkt aan verschillende opdrachten: van grondgebonden woningbouw tot aansprekende projecten in de utiliteitsbouw. “Bij Van den Berg Bouwkundigen doe je ervaring op met beide werelden en met alle bouwkundige fases. Voor het project The Vertical heb ik bijvoorbeeld Verkoop Tekeningen gemaakt, maar ook werktekeningen in het Uitvoeringsgereed Ontwerp.”

Professionele werkhouding
Charlton: “Je leert om 3D-modellen te maken in Revit-software en doet kennis op van programma’s en normen als BIM basis ILS en BIM 360. Het kenmerk van een kwalitatief goed BIM-model is dat je daar nu én in de toekomst alle informatie uit kunt halen die je nodig hebt. Van den Berg Bouwkundigen loopt daarin voorop en maakt hoogwaardige modellen. Als BIM modelleur is het dus zaak om hoogwaardige producten te leveren. Dat vraagt een bepaalde werkhouding. Je moet bijvoorbeeld af en toe een stap terug doen en afstand nemen om te kijken of wat je hebt gemaakt aan de norm voldoet. Ook dat zijn waardevolle lessen.”

Leren van ervaren collega’s
“Wat ik het meest waardeer is dat je bij Van den Berg Bouwkundigen de ruimte en ondersteuning krijgt om jezelf te ontwikkelen. Om BIM op een goede manier toe te passen moet je op een bepaald bouwkundig niveau denken. Als je hier werkt, krijg je een goed beeld van wat BIM is én krijg je de support om verder te groeien. Er werken hier mensen met veel ervaring die je graag verder helpen en waar je als junior BIM modelleur veel van leert.”

Wil jij ook werken en leren in de praktijk?
Heb jij interesse in een leerwerkplek bij Van den Berg Bouwkundigen? We horen het graag! Je kunt voor meer informatie contact opnemen met Jesse Compagner +31 88 600 67 12 of je motivatiebrief en CV mailen naar hrm@vandenberggroep.nl.