Hoofdafbeelding
 

Je krijgt hier de ruimte om te groeien

12-04-2022

Van den Berg Bouwkundigen geeft graag jong talent de ruimte om ervaring op te doen tijdens stages. Zo heeft Giovanni Dekker bij ons stage gelopen als junior BIM modelleur. “Een mooi bedrijf waar je veel leert.”

Giovanni Dekker volgt de MBO-opleiding Bouwkunde en wil zich specialiseren in Constructie en/of Duurzaamheid. “Het leuke van een stage bij Van den Berg Bouwkundigen is dat je veel theoretische kennis opdoet. Bij mijn vorige stages stak ik vooral mijn handen uit de mouwen op de bouwplaats, hier krijg je inzicht in hoe een bouwwerk tot stand komt.”

Leren werken met Revit-software
Waarom koos Giovanni voor een stage bij Van den Berg Bouwkundigen? “Hier modelleren we 3D-modellen met Revit-software. Op school heb ik les gehad over Revit, en daar wilde ik graag meer over leren. Vandaar mijn keuze voor Van den Berg Bouwkundigen. Hier heb ik echt zoveel bijgeleerd. Uiteraard over hoe je moet modelleren met Revit-software maar ook andere vaardigheden die je nodig hebt, zoals kritisch kijken naar wat je eigenlijk tekent. Een wand moet bijvoorbeeld precies goed staan in een model en niet 1 of 2 millimeter afwijken. Want hier weet je ook: wat je modelleert wordt straks daadwerkelijk uitgevoerd in de praktijk dus je móet goed werk afleveren.”

Welke mindset heb je nodig?
Giovanni heeft tijdens zijn stage meegeholpen met het modelleren van een nieuwe woonwijk in Almere. “Aan alle onderdelen van een Definitief Ontwerp heb ik mogen werken, tot het modelleren van een compleet blok woningen aan toe. Grootste leerpunt voor mij is dat ik heb mogen proeven van de mindset die je als bouwkundig engineer nodig hebt. Je moet kennis hebben en in staat zijn om die kennis op een goede manier in de praktijk te brengen.”

Iedereen wil je helpen
Wat maakt Van den Berg Bouwkundigen een geschikte plek voor een stagiair? “Wat me opvalt is de collegialiteit die hier heerst. Iedereen is bereid om je te helpen zodat je verder groeit als modelleur. Alle collega’s heb ik weleens aan de mouw getrokken om te vragen: hoe zit dit of hoe werkt dat? En iedereen is ook bereid om je te helpen. Daardoor voel je je hier snel thuis en dat maakt het, in combinatie met de kennis die je hier opdoet, een uitstekende stageplek. Deze stage heeft mij de bevestiging gegeven dat ik in de toekomst door wil als BIM modelleur.”

Wil jij ook stage lopen bij Van den Berg Bouwkundigen?
We horen het graag! Je kunt voor meer informatie contact opnemen met Jesse Compagner +31 88 600 67 70 of je motivatiebrief en CV mailen naar hrm@vandenberggroep.nl.