Hoofdafbeelding
 

Valley Amsterdam - hoeveel natuurstenen telt deze gevel?

25-05-2021

Uniek project, uniek design. Op de Zuidas in Amsterdam is de Valley in aanbouw: een woon- en kantoortoren met een bijzondere uitstraling. We zijn er trots op een bijdrage te leveren aan de beeldbepalende gevel. 

In de uitstraling van de Valley speelt de gevel een belangrijke rol. Die wordt volledig afgewerkt met natuursteen, waarbij elke steen uniek is. Dat heeft vooral te maken met de bevestiging: elke steen wordt met ankerpunten vastgezet. De precieze plek van bevestigingsankers verschilt per steen. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met andere zaken, zoals lichtpunten en kleurpatronen. 

Als bouwkundig adviesbureau hebben wij in opdracht van Kolen Keramiek en Natuursteen elke steen gemodelleerd in een 3D BIM-model en uitgewerkt in een 2D-productietekening. Op basis daarvan worden de stenen in Spanje op volgorde van montage op maat geproduceerd en getransporteerd naar Amsterdam. Zo weten de uitvoerders op de bouwplaats precies welke steen op welke plek moet komen. En dat is geen overbodige luxe als je meer dan 50.000 natuurstenen moet bevestigen…