Hoofdafbeelding
 

BIM Challenge 2019

13-08-2019

Afgelopen week was een spannende week voor studenten Bouwkunde en Installatietechniek van zowel het Deltion College als van Hogeschool Windesheim. Het einddoel was het opzetten van een Bouw Informatie Model van een al bestaand bouwwerk: Het Havenmeestergebouw in Zwolle. Welk team - met studenten van beide scholen - had integraal gezien het beste model? Ook de weg ernaar toe is hierbij belangrijk. Het winnende team krijgt voor elk lid een Ipad die mede door Van den Berg Groep is gesponsord. Begeerlijke prijs, dus iedereen trok enthousiast ten strijde.

Het initiële doel van de BIM Challenge is om bouwteams te simuleren waarin studenten uit verschillende leergangen van beide scholen inzicht krijgen in elkaars vaardigheden. Het bijzondere is dat de studenten elkaar niet kennen en daardoor is het net een echte opdracht. De week stond vol met overleggen, modelleren en communiceren. Onze collega Gerhard van de Beek heeft een dag meegeholpen als vraagbaak. Studenten konden gebruik maken van zijn kennis en kunde. Op vrijdagochtend 2 februari werden in de eerste beoordelingsronde 3 van de 10 teams gekozen die doorgingen naar de finale die dezelfde middag heeft plaatsgevonden.

Bim challenge

Na een opening van de finale door Bouwend Nederland-Oost en Unica, hebben de 3 teams hun model gepresenteerd en beargumenteerd. Wat is er goed gegaan, wat kon er beter en wat heeft elk teamlid ervan geleerd. Het winnende team had naast een prachtig model ook een sterke argumentatie. Ze keken verder dan ‘wat ging er goed/slecht’, want zij hebben de leerpunten direct verwerkt in hun model.

Het was een leerzame week voor de studenten, maar ook zeker voor de bedrijven die betrokken was bij de Challenge. Gerhard gaf aan versteld te staan van het niveau van de studenten. Er werden goede vragen gesteld en op die manier heeft hij zelf ook weer een hoop geleerd.

Zwembad Op Campus Windesheim Zwolle

Bekijk project