Hoofdafbeelding
 

BIM-management

Bimmen is meer dan 3D-modelleren. Het is een manier van samenwerken tussen alle projectpartners. Naast de ontwikkeling van BIM-modellen, ondersteunen wij in de implementatie, coördinatie en regie van BIM-projecten en helpen we organisaties hierin de volgende stap te zetten. Gezamenlijk maken we het BIM-project tot een succes.

BIM-implementatie

Bedrijven die de overstap willen maken naar een BIM-gerichte werkmethode kunnen bouwen op ons advies en onze ondersteuning tijdens het proces. Wij leiden organisaties op, zodat alle informatie van het model juist wordt geïnterpreteerd en geprofiteerd wordt van het totale potentieel van BIM. Ook profiteren van de voordelen van BIM? We kijken goed naar waar de specifieke behoeftes liggen. Wat zijn de verwachtingen, doelstellingen en ambities ten aanzien van BIM? Als daar duidelijkheid over is, kan er gewerkt worden aan een implementatieplan dat hierop aansluit.

BIM-coördinatie

Tussen de ontwerp- en uitvoeringsfase kan veel ruis ontstaan. De aspectmodellen van de ene partij kunnen clashen met die van de andere partij, waardoor de uitvoering in de problemen komt. Als BIM-coördinator zijn we de verbindende factor tussen ontwerp en uitvoering. We zorgen ervoor dat alle afzonderlijke modellen goed op elkaar zijn afgestemd en worden ingeladen tot één correct bouwkundig model, zonder clashes. Dat voorkomt re-engineering en stimuleert ketenintegratie.

BIM-regie

Door ons overzicht in het totale project zijn we direct in de gelegenheid een regie-voerende rol aan te nemen. Als BIM-regisseur zijn we de procesmanager, die het project van A tot Z in goede banen leidt. Op strategisch en tactisch niveau. We stellen doelen en randvoorwaarden vast, stemmen deze af met alle betrokken partijen en bewaken op basis hiervan de voortgang van het BIM-project. In deze rol hebben we aan het roer gestaan van tal van projecten. Deze expertise geeft ons een unieke positie in de markt.

Modelcontrole

Wil je graag zeker weten of jouw BIM-model correct is? Bij Van den Berg Bouwkundigen kun je terecht voor een second opinion. We controleren het model op juistheid en kunnen je adviseren in het oplossen van mogelijke complicaties.