Hoofdafbeelding
 

BIM

De meeste bouwprojecten werken volgens de BIM methodiek. Niet zo vreemd, want zo komen de verschillende informatiestromen netjes samen. Gelukkig hebben wij ons bij Van den Berg Bouwkundigen gespecialiseerd in deze werkwijze. Op deze manier kunt u erop vertrouwen dat uw bouwproject goed verloopt. Interesse? Neem vandaag nog contact met ons op!

Wat is het Bouw Informatie Model?

Bij Van den Berg Bouwkundigen werken we met het Bouw Informatie Model (BIM). Deze werkmethode is onmisbaar bij het ontwerp- en bouwproces van ieder project. Veelal is hier sprake van meerdere ontwerpmodellen. Binnen het BIM proces kunnen deze worden geïntegreerd. Deze methode past daarnaast goed bij de meest recente ontwikkelingen binnen de bouwsector.

Ons ervaren personeel kan uitstekend uit de voeten met het Bouw Informatie Model. Dat is goed nieuws voor u. Hierdoor kunnen wij de hoge kwaliteit van ons werk namelijk blijven garanderen. Onze BIM werkwijze resulteert dan ook in een hoge tevredenheid onder onze (langdurige) relaties.

BIM

BIM Management

De visie van Van den Berg Bouwkundigen is gericht op creativiteit en overzicht. Hierdoor verschuift de focus van onze BIM. Wij spreken dan ook van Bouw Informatie Management in plaats van Bouw Informatie Model. Onze specialisten zijn namelijk in staat om alle informatie in het ontwerp- en bouwproces te coördineren. Van het initiatief tot de onderhoudsplanning na oplevering: wij staan u in alle stappen bij. Bij Van den Berg leveren wij dus meer dan alleen een model. Wij staan voor BIM management.

Van begin tot eind een project begeleiden. Daar is voldoende kennis voor nodig. Onze organisatie bestaat dan ook uit een grote groep specialisten, waaronder architecten, adviseurs en stedenbouwkundigen.

De BIM werkwijze van Van den Berg Bouwkundigen

Door BIM toe te passen, kunnen wij onze rol als regisseur van het ontwerpproces beter vervullen. Dat houdt in: minder zelf bedenken, meer met elkaar verbinden. Dit doen wij bij alle onderdelen van het gehele traject. Denk hierbij aan proces/tijd (4D), kosten (5D) en onderhoud (6D). De inbreng van de betrokken specialisten wordt door middel van ons BIM protocol tot één kloppend geheel gesmeed.

Bij Van den Berg Bouwkundigen is BIM meer dan slechts 3D modelleren. Het is meer dan alleen het Bouw Informatie Model, maar steeds meer Bouw Informatie Management - ofwel: BIM Management. Het staat synoniem voor een andere manier van werken, welke helpt bij de ketenintegratie binnen de bouw.

Neem direct contact op

Met een goed uitgestippeld BIM protocol staat uw project stevig. Schakel daarom de specialisten van Van den Berg Bouwkundigen in! Wij weten precies hoe wij deze methode bij uw bouwproject kunnen toepassen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via ons contactformulier of door te bellen met +31 88 600 67 70. Regelen wij binnenkort de BIM methodiek van uw bouwproject?