Hoofdafbeelding
 

Bouwkunde

De bouw is continu onderhevig aan veranderende wet- en regelgeving, wat de realisatie van bouwprojecten complex maakt. Dat vraagt om een betrokken partner die met je meedenkt op basis van actuele ontwikkelingen. Van den Berg Bouwkundigen is die partner. Onze bouwkundigen denken verder dan alleen de technische uitwerking van een BIM; we zijn voor al jouw bouwtechnische vraagstukken een volwaardige, professionele gesprekspartner met kennis van zaken. Technisch, maar ook wettelijk, constructief, procesmatig en financieel.

Iedere opdracht gaan wij in met hetzelfde doel: we willen een technisch perfect uitvoerbaar gebouw opleveren. Of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie of restauratie. Wij hebben de kennis in huis om de complete bouwkundige engineering te verzorgen. Waarbij we ons realiseren dat het succes vooral wordt bepaald in het voortraject.

Een goed begin is het halve werk; we toetsen het ontwerp aan de eisen van het bouwbesluit en de voorwaarden voor kwaliteit, degelijkheid, betrouwbaarheid en mogelijk in te zetten certificeringen. Pas als hiermee de haalbaarheid is aangetoond, vertalen we het ontwerp naar een complete set van BIM-modellen, waarmee efficiënt kan worden gecalculeerd, ingekocht en gebouwd. Zo waarborgen we de grip op efficiëntie en kwaliteit.

Ketenintegratie met BIM

Naast een goed voortraject, is een goede samenwerking binnen de keten een essentiële factor voor een succesvol bouwproces. BIM speelt hierin een belangrijke rol. Onze kennis van deze werkmethode en de decennialange praktijkervaring op vele bouwplaatsen stelt ons in staat deze samenwerking tot een succes te maken. Hierdoor zijn wij als bouwkundig adviesbureau de verbindende factor tussen onder meer architecten, constructeurs, aannemers en installateurs. We zorgen dat alle betrokkenen op de hoogte zijn van de kaders, richtlijnen, materiaalkeuzes etc. om met gezamenlijke kracht de gebouwen van morgen te ontwikkelen.

Van model naar management

We combineren techniek met bouwmanagement en zorgen voor synergie tussen die twee. Volgens ons de sleutel tot een eenvoudiger en beter beheersbaar bouwproces. Dat zien we bevestigd in de honderden projecten die we hiermee tot een succes hebben gemaakt. Ga voor een actueel overzicht naar ons projectenoverzicht.