Hoofdafbeelding
 

BIM-modellen

Al in 2008 hebben wij de overstap gemaakt naar de werkmethode, die de nieuwe standaard is geworden in de bouwindustrie: BIM. Inmiddels hebben we ruim 10 jaar ervaring met BIM en van deze manier van werken onze specialiteit gemaakt. Een specialiteit die we continu doorontwikkelen, zodat we beter in staat zijn in te haken op nieuwe ontwikkelingen. BIM biedt grenzeloze mogelijkheden als zoveel mogelijk partijen ermee werken. Voor ons de reden om anderen te helpen er ministens zoveel kennis in op te doen.

BIM voor de woningbouw én utiliteitsbouw

Onze ervaring met het Bouw Informatie Model stelt ons in staat om de meest complete modellen bouwkundig uit te werken, met behulp van de nieuwste software. Onze modellen sluiten naadloos aan op jouw informatiebehoefte. De modellen bevatten alle benodigde data om gebouwen integraal te engineren, te bouwen en te onderhouden en geven duidelijkheid over onder andere planning en begroting. Op basis van heldere communicatie wordt het productieproces aanzienlijk verkort. Uiteraard conform de BIM basis ILS. De modellen werken wij uit voor projecten in iedere sector: de woningbouw, de woning utilitaire bouw én de utiliteitsbouw. Inclusief projecten met gecombineerde functies.

DO, TO, UO

Onze betrokkenheid beperkt zich niet tot het DO, TO en UO. We zijn je gedurende het hele bouwproces van dienst. Al voordat we gaan modelleren, brengen we onze expertise in door als bouwkundig adviesbureau proactief met je mee te denken. Dankzij onze kennis van BIM hebben wij een beter besef van de vraag achter de vraag en sluiten we beter aan op wat daadwerkelijk nodig is. Iets wat in veel gevallen afwijkt van wat gevraagd wordt, zo leert de praktijk ons. Ook na het UO voegen we waarde toe. Op basis van de enorme hoeveelheid data, kunnen vanuit onze BIM-modellen geïnformeerde beslissingen worden genomen, gedurende de hele levenscyclus van het gebouw. Voor het nodige onderhoud, maar ook voor de uiteindelijke sloopwerkzaamheden.

Output BIM-model

Een BIM-model bevat enorm veel data, die niet op iedereen van toepassing is of begrijpelijk is. Afhankelijk van de vraag kunnen we de belangrijkste informatie filteren en vertalen naar een overzichtelijk informatiedocument. Denk aan vergunningsdocumenten, exports, verkooptekeningen, bestektekeningen en werktekeningen. Zo maken we complexe modellen voor iedereen begrijpelijk, zodat de beschikbare informatie correct geïnterpreteerd wordt.

Wij zijn aangesloten bij BIM-basis ILS (informatieleveringsspecificatie), bekijk deze pagina voor meer informatie.